nieuws

Lot bouwonderneming Slavenburg onzeker

Geen categorie

Naar verwachting uiterlijk morgen meldt bewindvoerder Paul Peters of hij kansen ziet voor een doorstart van bouwonderneming Slavenburg. Grootaandeelhouder Silvester Slavenburg (56) stapte vorige week woensdag uit het leven.

Eerder had de Rotterdamse rechtbank voorlopige surseance van betaling verleend aan het familiebedrijf uit Capelle aan den IJssel. In de bouwwereld is massaal gereageerd op Slavenburgs dood. Op de site van de onderneming is een condoleanceregister geopend. In het AD zei Slavenburgs zus Jacqueline vrijdag over de zelfdoding van haar broer: ‘Zijn overgrootvader had de crisis van de jaren dertig overleefd, en zijn vader die van de jaren tachtig. Dat het bedrijf deze crisis niet meer te boven zou komen, was voor Silvester gewoon te veel.’

Een conflict over het project Blaakhaven in Rotterdam bracht het bouwbedrijf afgelopen maanden in grote financiële problemen. In 2012 had Slavenburg een omzet van 50 miljoen euro en boekte de bouwonderneming nog een winst van 0,5 miljoen euro. Het bedrijf werd opgericht in 1906.

Reageer op dit artikel