nieuws

Ziekenhuizen terughoudend over koopplannen

Geen categorie

Ziekenhuizen die in aanmerking komen voor een opkoopbod van het ziekenhuisconsortium van Volker Stevin, Imtech en Sturkenboom & Partners, reageren terughoudend op zijn plannen.

De IJsselmeerziekenhuizen weigeren zich voorlopig uit te spreken over het plan van Sturkenboom om op termijn het Dokter J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord over te nemen, maar de directie wees het vorig jaar van de hand. Het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam zegt geen oren te hebben naar een totale overname. Er is, zo benadrukte een woordvoerder, alleen sprake van overname van gebouwen en medische apparatuur. Sturkenboom maakte maandag bekend dat het op zijn initiatief opgerichte Het Ziekenhuis Consortium (HZC) in april een bod op beide ziekenhuizen gaat doen. Hij wil de locaties op termijn wel degelijk helemaal overnemen. HZC wil in de komende twee jaar zeker vijf ziekenhuizen of -locaties met exploitatieproblemen opkopen om deze vervolgens weer rendabel te maken. Behalve het Slotervaart en het Dokter J.H. Jansen staan ook ziekenhuizen in Oldenzaal, Oss, Venlo en Veghel op het lijstje. Maar ook in Oldenzaal wordt niet happig gereageerd door de directie.

Reageer op dit artikel