nieuws

zara en h&m kiezen voor entre deux in maastricht

Geen categorie

De in aanbouw zijnde binnenstadslocatie Entre Deux krijgt steeds meer aantrekkingskracht op retailers.

De contouren van het toekomstige winkelgebied zijn inmiddels goed zichtbaar en in april wordt het hoogste punt bereikt. Onlangs zijn er huurovereenkomsten afgesloten met de voor Maastricht nieuwe modeformules: Hennes & Mauritz, Zara en New Yorker.Multi Vastgoed (voorheen AM Vastgoed) en 3W herontwikkelen gezamenlijk het winkelgebied Entre Deux, dat gelegen is in het kernwinkelgebied van Maastricht, tussen de Markt en het Vrijthof. Entre Deux versterkt met ongeveer 12.000 m2 aan winkelruimte, horeca en ruim 200 (niet openbare) parkeerplekken de positie van Maastricht als (inter)nationaal koopcentrum. Het nieuwe winkelgebied vormt zowel een verbinding (tussen Markt/Spilstraat en Vrijthof/Grote Staat) als een bestemming waar bezoekers langer willen en kunnen verblijven.De tegen het project aangelegen Dominicanerkerk wordt gerestaureerd en vormt in de toekomst de karakteristieke locatie voor een innovatieve boekwinkel met forumfunctie en wordt geëxploiteerd door Boekhandelsgroep Nederland.Door de combinatie van winkels, de boekwinkel met forumfunctie, luxe appartementen, een grand café met terras in het monumentale pand aan het Dominicanerplein, is Entre Deux een belangrijk onderdeel van het kernwinkelgebied van Maastricht. In september 2006 wordt het project geopend.De belegger is Fortis Vastgoed Beleggingen. Het concept is van T + T Design uit Gouda. Architect is Arn Meijs Architecten uit Maastricht en interieuradviseur is Exner Architects uit Denemarken.

Reageer op dit artikel