nieuws

Woondrecht wordt partner in projectontwikkelaar Kristal

Geen categorie

Woningcorporatie Woondrecht gaat zijn projectontwikkelingsactiviteiten onderbrengen bij Kristal.

Beide partijen tekenden daartoe dinsdag een intentie-overeenkomst. De zeven medewerkers van Woondrecht die rechtstreeks en fulltime zijn betrokken bij projectontwikkeling zullen overgaan naar Kristal. Vanaf 1 januari 2005 gaat een deel van de lopende projecten over naar het gezamenlijke ontwikkelingsbedrijf. Woondrecht kiest voor samenwerking met Kristal met name om de herstructurering van de Dordtse wijken Crabbehof, Wielwijk, Oud Krispijn en Nieuw Krispijn tot een succesvol einde te brengen. In de vier genoemde wijken worden in de periode tot 2015 ongeveer 3000 sociale huurwoningen gesloopt om plaats te maken voor 3000 koopwoningen en duurdere huurwoningen. De gemeente Dordrecht en de betrokken woningcorporaties, waarvan Woondrecht de grootste is, ondertekenden daartoe begin deze maand de afspraken. De investeringen die nodig zijn om de plannen voor de vier wijken te realiseren, komen uit op in totaal bijna 700 miljoen euro.     

Reageer op dit artikel