nieuws

winst delhaize hoger dan verwacht

Geen categorie

Het Belgische supermarktconcern Delhaize heeft in 2005 een nettowinst geboekt van 364,9 miljoen euro.

Dat bedrag is hoger dan analisten hadden en ook hoger dan waar het bedrijf zelf in een eerder stadium vanuit ging. Het nettoresultaat over 2004 bedroeg 295,7 miljoen euro. Het concern wil dit jaar honderd nieuwe winkels openen, waarvan 38 in België. Eind vorig jaar telde de groep 2636 vestigingen. Delhaize bevestigde ook dat het blijft uitkijken naar kleinere overnames om wittte vlekken in te vullen. Grote overnames staan momenteel niet op de agenda. Het hogere winstcijfer was vooral het resultaat van de activiteiten in de Verenigde Staten, waar Delhaize het grootste deel van zijn omzet maakt. Uit cijfers die Delhaize in januari publiceerde, bleek dat de omzet daar vorig jaar omhoog is gegaan van 15,86 miljard naar 16,56 miljard euro. De totale omzet over 2005 bedroeg 18,63 miljard euro, een stijging van 4,2 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

Reageer op dit artikel