nieuws

winst cofinimmo ruim 62 miljoen

Geen categorie

Cofinimmo, het grootste Belgische vastgoedinvesteringsfonds met een REIT-structuur, heeft in de eerste negen maanden van 2006 een nettowinst geboekt van 62,09 miljoen euro.

Daarmee komt de winst op vrijwel hetzelfde niveau uit als in dezelfde periode vorig jaar (2005: 62,15 miljoen euro). Voor heel 2006 heeft Cofinnimo de resultaten licht naar beneden bijgesteld. Volgens Cofinimmo blijft de Belgische kantoormarkt ‘neerslachtig’. Het fonds kon naar eigen zeggen toch een stabiel resultaat voorleggen dankzij een stevige bezettingsgraad, die licht daalde van 95,76 procent eind vorig jaar tot 94,60 procent eind september. De huurinkomsten daalden op jaarbasis van 109,8 miljoen euro naar 101,8 miljoen. Het fonds kocht recent nog acht verzorgingshuizen voor een bedrag van in totaal 78 miljoen euro. Cofinimmo heeft nu tien verzorgingshuizen in portefeuille met een gezamenlijke waarde van 105 miljoen euro en een brutorendement van 6,30 procent.Cofinimmo heeft een groot deel van zijn vastgoedportefeuille in de Brusselse Leopolds- en Noordwijk. Daar stegen de prijzen de voorbije negen maanden duidelijk. De reële waarde van de portefeuille bedraagt nu 2,216 miljard euro, een stijging met een kleine 90 miljoen euro op jaarbasis. Dankzij dat resultaat steeg de nettowinst (de som van de courante winst en het resultaat op de vastgoedportefeuille) van 62,2 miljoen naar 86,6 miljoen euro. Per aandeel betekent dat een winst van 8,91 euro tegen 6,40 euro vorig jaar.

Reageer op dit artikel