nieuws

winkelcentrum leeuwarden wellicht volledig verloren

Geen categorie

De 33 winkels en wijkbibliotheek in het door brand verwoeste winkelcentrum Bilgaard in Leeuwarden moeten waarschijnlijk als verloren worden beschouwd.

De helft van de winkels, inclusief een Albert Heijn-winkel, is afgebrand, de rest is aangetast door grote rook-, water- en roetschade. De gemeente Leeuwarden treft ondertussen voorbereidingen voor een noodwinkelcentrum in de wijk Bilgaard. Albert Heijn twijfelt nog of het zelf een grote noodwinkel in Bilgaard gaat neerzetten. De supermarktketen kan ook besluiten om intrek in het gezamenlijke noodcomplex te nemen. De oorzaak van de brand was gelegen in een technisch mankement bij een bakkerij, in het midden van het winkelcentrum. Brandstichting is daarmee uitgesloten. Dat concludeerde de technische recherche vrijdag, die onderzoek deed naar de brandoorzaak

Reageer op dit artikel