nieuws

weer uitstel opening zlote tarasy

Geen categorie

Winkelvastgoed belegger Rodamco Europe is door ING Real Estate op de hoogte gesteld van de vertraging van de opening van het Zlote Tarasy winkelcentrum in Warschau, Polen.

ING Real Estate, de ontwikkelaar van winkelcentrum Zlote Tarasy, heeft Rodamco Europe laten weten dat de opening van het winkelcentrum is uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2007 in plaats van november 2006. Het met de Mapic Future Project Award 2005 bekroonde project ontwikkelt zich steeds meer tot een waar hoofdpijndossier. Met 225.000 m2 is Zlote Tarasy een van de grootste projecten die momenteel in ontwikkeling zijn in Europa. Het project omvat onder meer 63.500 m2 winkels, 45.000 m2 kantoren, een megabioscoop en 1664 parkeerplaatsen. Het project ligt in het centrum van Warschau, pal tegenover het wereldberoemde Cultuurpaleis en wordt overdekt door een glazen dak met een oppervlak van 10.000 m2. Het project is al vier jaar geleden verkocht aan Rodamco Europe en ING Real Estate Investment Management voor ieder 50 procent. De totale investeringswaarde komt neer op 360 miljoen euro. Het project had eerst in 2004 open zullen gaan, maar onder meer door technische problemen en tegenwerking van lokale actiegroepen en de autoriteiten is de uitvoering ernstig vertraagd. De problemen met Zlote Tarasy resulteerden in september 2005 in het ontslag van Paul Trip, als managing director ING Real Estate Development.

Reageer op dit artikel