nieuws

vooral 30-plussers actief op markt tweede huis

Geen categorie

Een toenemend aantal jonge gezinnen koopt de laatste tijd een tweede huis, blijkt uit een inventarisatie van nicheverzekeraar Hiscox.

Uit hun eigen gegevens constateert het bedrijf dat het vooral gaat om tweeverdieners die een tweede huis kopen aan de Nederlandse stranden en bossen of in Duitsland, Frankrijk, België en Spanje. Voorheen waren het met name de vijftigplussers en gepensioneerden die tweede huizen aanschaften, nu zijn het vooral de dertigplussers. Ongeveer een half miljoen Nederlanders bezit een buitenverblijf in binnen- of buitenland. Ook ziet Hiscox dat het aantal tweede huisbezitters kiest voor een verre bestemming. Met name Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) zijn geliefd. In die zoektocht gaat het vaak om villa’s, inclusief zwembad en gastenverblijf op of nabij golfbaan of strand. Onder starters op de tweedehuizenmarkt zijn bestemmingen als Hongarije, Tsjechië en Turkije erg in trek. Hier kunnen al huizen worden aangeschaft vanaf 20.000 euro. Het meest populair blijft echter Frankrijk, daarna Nederland, Duitsland, Italië en Spanje. Veel huisbezitters nemen een tweede woning wegens financiële voordelen. Het rendement op onroerend goedbeleggingen wordt vaak gezien als investering of pensioenaanvulling, constateert Hiscox.

Reageer op dit artikel