nieuws

verdonk vindt opvang corporaties ongewenst

Geen categorie

Minister Rita Verdonk (Vreemdelingenbeleid) wijst de plannen van woningcorporaties af om uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak te bieden.

Zij heeft de koepelorganisatie Aedes laten weten dat ze dat beleidsmatig ongewenst vindt. De minister stipte de zaak tijdens het roerige debat met de Tweede Kamer dinsdagavond aan.Volgens Aedes stelt de minister echter daarmee de corporaties ook in het gelijk. Zij bestrijden dat ze met de opvang van deze asielzoekers de wet overtreden. Corporaties geven invulling aan hun statutaire doelstelling om kwetsbare mensen te helpen, lichtte Aedes woensdag toe.’De organisatie wil vooral gezinnen met kinderen huisvesten als die op straat komen te staan doordat hun uitzetting niet lukt. ?Kinderen horen niet in de gevangenis, maar onder de kerstboom’, zei vorige week voorzitter Willem van Leeuwen. Het gaat volgens hem om een kleine groep. Daarnaast kondigde hij aan dat de corporaties klaar staan om in het geval van een generaal pardon de betrokken groep mensen te huisvesten.

Reageer op dit artikel