nieuws

v&d opent kelders voor dixons

Geen categorie

V&D heeft in twee warenhuizen filialen van Dixons ondergebracht.

De onderneming liet maandag weten dat de dochteronderneming de formule Electric City vervangt, waar tot dusver alle elektronica stond uitgestald. De eerste Dixons-filialen zijn ondergebracht in de kelderruimtes van de warenhuizen in Groningen en Hilversum. Bij succes is uitbreiding naar andere filialen te verwachten, zo zei een woordvoerder van de warenhuisketen.V&D, tegenwoordig in handen van investeringsmaatschappijen, wil meer merkformules in huis halen. Dixons hoort daar ook bij. Hunkemöller, ook een V&D-dochter, bevindt zich al in de vestiging in Hoog Catharijne in Utrecht. Onder meer Mexx en Benetton zijn van buiten het concern gehaald. Tot vorig najaar leek het Duitse Saturn nog kandidaat om de verkoop van elektronica in V&D-warenhuizen op zich te nemen. Saturn profileert zich net als Media Markt als een prijsvechter. De gesprekken liepen echter spaak, aldus de V&D-zegsman, toen duidelijk werd dat het bedrijf te veel vierkante meters nodig zou hebben. V&D heeft in totaal zestig warenhuizen. Dixons omvat nu, inclusief zijn V&D-filialen, 144 vestigingen.

Reageer op dit artikel