nieuws

Vastgoedmarkt naar Sdu

Geen categorie

Sdu Uitgevers koopt het grootste deel van de uitgeverij ten Hagen & Stam.

Ongeveer een jaar geleden probeerde Sdu dat ook al, maar dat mislukte. De onderneming neemt nu 80 procent van de activiteiten over van de Amsterdamse beursgenoteerde uitgeverij Wolters Kluwer. Ten Hagen & Stam is de uitgever van onder meer Vastgoedmarkt, Cobouw, Automatisering Gids en NBD. In ruil voor de activiteiten krijgt Wolters Kluwer een belang in Sdu Uitgevers en een bedrag in contanten. Het is niet bekend hoeveel geld Wolters Kluwer krijgt. Volgens directeur S. van Oostrom van Sdu Uitgevers krijgt Wolters Kluwer een financieel aandelenbelang in Sdu Uitgevers van ongeveer 25 procent. Van de vierhonderd werknemers gaan er ongeveer 280 over naar Sdu. Het gaat om de uitgeefactiviteiten bouw –waartoe Vastgoedmarkt behoort -, informatica en een deel van de industrie. Ook gaat een deel van de stafdiensten mee. Ten Hagen & Stam boekte vorig jaar een omzet van 70 miljoen euro. Ten Hagen & Stam staat al enkele jaren in de etalage. Moederbedrijf Wolters Kluwer vond de dochter geen kernactiviteit meer. Vorig jaar waren Sdu en Wolters Kluwer dicht bij een overeenkomst. Maar die ketste op het allerlaatste moment af, omdat Sdu een lagere prijs wilde. Dat zag Wolters Kluwer niet zitten. Om het bedrijf aantrekkelijker te maken voor een eventuele overnamepartner besloot Wolters Kluwer tot een reorganisatie, waarbij vorig jaar ongeveer een kwart van het personeel werd gesaneerd. Bovendien moest er wel wat gebeuren, omdat de winst van de onderneming onder druk stond.

Reageer op dit artikel