nieuws

val kabinet vertraagt mogelijk bouwprojecten

Geen categorie

De val van het kabinet zal waarschijnlijk leiden tot een vertraging in grote bouw- en infraprojecten.

Vrijdagmiddag zou het kabinet de knoop doorhakken over alle grote projecten in de Noordvleugel van de Randstad, maar heeft dat niet gedaan. Daaronder vielen de bouwopgave voor Almere (60.000 woningen) met de bouwplannen op het IJmeer, de bouw van 25.000 woningen in de Haarlemmermeer en de Bollenstreek, de Zuidasontwikkeling en Schiphol. Of er later een besluit valt, hangt af van de vraag of het kabinet missionair dan wel demissionair wordt. Een kabinetsbesluit over de aanleg van de snelweg A6-A9 langs het Naardermeer is in elk geval wel op de lange baan geschoven. Economen vrezen voorts dat onder een demissionair kabinet wetgeving omtrent fijnstof wel vertraging oplopen. Dat kan vertragende gevolgen hebben voor honderden bouwprojecten.

Reageer op dit artikel