nieuws

uitreiking neprom-prijs op 10 mei 2007

Geen categorie

Op 10 mei 2007 reikt juryvoorzitter Felix Rottenberg in De Philharmonie in Haarlem de Neprom-prijs voor Locatieontwikkeling uit.

Met de prijs wil de Neprom, de vereniging van projectontwikkelaars, de samenwerking tussen overheden en marktpartijen bij de hoogwaardige (her)ontwikkeling van gebieden bevorderen. De Neprom roept gemeenten en projectontwikkelaars op om kansrijke projecten in te dienen. Een goede samenwerking tussen overheid en markt is essentieel bij duurzame, ruimtelijke projecten. Om die samenwerking te stimuleren en te belonen reikte de Neprom in 2004 voor de eerste maal de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling uit. De gemeente Arnhem en Johan Matser Projectontwikkeling ontvingen de prijs voor het project Nieuw Monnikenhuizen. In 2007 wordt de prijs voor de tweede maal uitgereikt.De onafhankelijke jury, onder leiding van Felix Rottenberg, zal vanaf januari 2007 de inzendingen beoordelen. In de jury hebben naast Rottenberg zitting: Patrick van Mil (directeur a.i. NAi), Marja van der Tas (lid VROM-raad en oud-wethouder Apeldoorn), Jaap Huisman (journalist en architectuurcriticus) en Carel de Reus (directeur Johan Matser Projectontwikkeling, winnaar Neprom-prijs 2004). De jury zal de prijs uitreiken aan een architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel geslaagd project, dat tot stand is gekomen door een goede samenwerking tussen overheid en markt. Tot 1 januari kunnen projecten bij de Neprom worden ingediend.

Reageer op dit artikel