nieuws

Twente krijgt eigen vastgoedveiling

Geen categorie

Een huis kopen of verkopen via de veiling kan vanaf 2 november elke eerste dinsdag van de maand op de Twentse Vastgoed Veiling (TVV) in Hotel van der Valk aan de A1 bij Hengelo.

Initiatiefnemer Hugo Koopman heeft daarmee naar eigen zeggen een regionale primeur, want naast de bekende gedwongen verkopen worden vooral ook vrijwillig huizen op de markt gezet. Koopman wil zo maandelijks op een vaste plek een handelshuis creëren waar partijen elkaar ontmoeten en waar ‘in de dynamische sfeer die veilingen typeert een bloeiende handel ontstaat’. ‘Een handelshuis waar weliswaar executoriale veilingen plaatsvinden, maar waar vooral ook ‘gewone’ vrijwillige panden onder de hamer gaan’, aldus Koopman.Koopman kwam in contact met de vastgoedwereld door zijn afstudeeropdracht voor de Stichting Vastgoedrapportage Twente. Na afronding van zijn studie Commerciële Economie werkt hij op dit moment aan de tweede editie van de rapportage.     

Reageer op dit artikel