nieuws

tientallen arrestaties voor hypotheekfraude

Geen categorie

De politie heeft tientallen arrestaties verricht in een groot onderzoek naar miljoenenfraude met hypotheken en leningen in de Randstad.

In totaal zijn 68 arrestaties verricht. De arrestaties zijn het resultaat van een anderhalf jaar durend onderzoek van het Interregionaal Fraude Team Midden-West (Amsterdam-Amstelland en Gooi en Vechtstreek). Onder de arrestanten zijn een bankmedewerker, tussenpersonen, stromannen en fraudeurs. Bij de fraudeurs ging het volgens de politie om mensen zonder legale inkomsten die via het vervalsen van werkgeversverklaringen, jaaropgaven en loonstroken toch een hypotheek kregen. In sommige zaken bedachten de fraudeurs niet-bestaande bedrijven. Banken en andere financiële instellingen hadden lang niets in de gaten. Ze kregen de afbetalingen, veelal betaald van uit criminaliteit verkregen geld, op tijd binnen. Na onderzoek werd in de meeste gevallen de leningen echter ingetrokken. De groep van 68 zou voor een bedrag van zeker 4,5 miljoen euro onder valse voorwendsels leningen en hypotheken hebben verkregen. Het bedrag kan volgens de politie nog veel hoger uitvallen. Welke banken en hypotheekverstrekkers slachtoffer zijn geworden, kan de politie nog niet zeggen.

Reageer op dit artikel