nieuws

‘tienduizenden appartementen niet brandveilig’

Geen categorie

Enkele tienduizenden appartementen in Nederland voldoen niet aan de eisen van brandveiligheid.

Ondanks dat de VROM-inspectie daarover al in september 2005 schreef, weten individuele woningcorporaties en gemeenten nog van niks. Dat stelden de PvdA-Kamerleden Staf Depla en Co Verdaas gisteren in de Telegraaf. Het gaat dan vooral om appartementencomplexen uit de jaren vijftig en zestig. De plafonds en dakconstructies van deze flats voldoen niet aan de eis dat het minstens twintig minuten moet duren voordat het vuur naar een andere flat kan overslaan. Naar aanleiding van de inspectiebrief is wel gesproken met Aedes, koepelvereniging van de woningcorporaties, en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Maar volgens Verdaas zijn individuele corporaties en gemeenten nog niet op de hoogte gesteld. Hij eist dat minister Dekker van Volkshuisvesting daarom in actie komt.

Reageer op dit artikel