nieuws

stijging woningvoorraad versnelt opnieuw

Geen categorie

De Nederlandse woningvoorraad is vorig jaar voor het derde jaar op rij sneller toegenomen.

Het totaal aantal beschikbare woningen steeg met ongeveer 55 duizend, zo bleek gisteren uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2003 en 2004 groeide de woningvoorraad ook sneller, maar daarvoor daalde de groei met enkele duizenden woningen per jaar. De meeste woningen zijn vorig jaar gebouwd in de gemeente Utrecht. De stad kreeg er 2600 huizen bij. Die stijging komt vooral door nieuwbouw in Leidsche Rijn. Amsterdam komt op de tweede plaats met 1650 nieuwe woningen. In de gemeenten Haarlemmermeer, Tilburg en Nijmegen steeg de woningvoorraad met ongeveer 1500 huizen. De groei is vorig jaar weliswaar opnieuw toegenomen, maar ligt nog niet op het niveau van eind jaren negentig. Toen groeide de woningvoorraad jaarlijks met meer dan 80.000 huizen, flatwoningen en appartementen. Na deze periode nam de groei geleidelijk af, tot het laagste punt van 47.000 woningen in 2003.

Reageer op dit artikel