nieuws

Starbucks breidt uit naar binnensteden Nederland

Geen categorie

Koffieketen Starbucks is voor de uitrol naar de Nederlandse binnensteden op zoek naar een franchiser die een groot aantal winkels onder zijn hoede wil nemen.

Dat meldt het supermarktvakblad Distrifood op gezag van de Nationale Franchise & Formulebrief. Het bedrijf opent binnenkort diverse koffiewinkels in de stations in Leiden, Utrecht en Rotterdam. NS-dochter Servex is eigenaar van deze panden.

Voor een uitbreiding in de binnensteden is de formule op zoek naar een vergelijkbare samenwerkingsvorm. De Amerikaanse keten wil na een aarzelend begin op de Nederlandse markt de formule in volle vaart uitrollen over Nederland. Het bedrijf ziet in tegenstelling tot de Amerikaanse thuismarkt grote kansen in Europa. Hier openen de komende jaren veel nieuwe vestigingen, terwijl in de Verenigde Staten honderden zaken dichtgaan.

Reageer op dit artikel