nieuws

stadig betwijfelt voordelen vrom-vergunning

Geen categorie

Waar minister Dekker van VROM meent dat ze de ruimtelijke regels vereenvoudigt, denkt de scheidende Amsterdamse wethouder Stadig dat de VROM-vergunning het tegendeel bewerkstelligt.

ekker (Volkshuisvesting) bracht vorige week naar buiten dat zij verwacht dat de regelgeving voor ruimtelijke procedures vanaf 2007 een stuk eenvoudiger wordt. Dat is volgens haar het geval als na de Tweede Kamer ook de Eerste Kamer akkoord gaat met haar nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening. Onderdeel hiervan is dat burgers en bedrijven nog slechts bij één loket een aanvraag voor bouwprojecten hoeven in te dienen, de zogenaamde VROM-vergunning. Alle bestaande vergunningen op het gebied van bouwen, milieu en ruimtelijke ordening moeten er in samenkomen.’Mijn mensen, mijn eigen brave ambtenaren zeggen: bespaar ons die VROM-vergunning, want dat wordt een onuitvoerbaar iets’, zegt Duco Stadig, scheidend wethouder ruimtelijke ordening en volkshuisvesting in het blad Building Business. ‘Ik begrijp dat, want die VROM-vergunning veronderstelt dat er straks een moment in de tijd is dat je van een project alles weet en dat je dan die vergunning gaat aanvragen. Maar dat moment in de tijd bestaat niet, dat is fictie’, aldus Stadig.

Reageer op dit artikel