nieuws

schiphol wil winkels chinese luchthaven

Geen categorie

Schiphol wil het beheer van de winkels op het vliegveld van het Chinese Guangzhou verwerven.

Daarmee wil het Nederlandse bedrijf profiteren van de sterk groeiende Chinese markt. Ook krijgt de luchthaven mogelijk een aanzienlijk minderheidsbelang in het vliegveld van Nanjing. De luchthaven van Guanghzou bevindt zich in het geïndustrialiseerde zuiden van het land. Het vliegveld krijgt jaarlijks 25 miljoen reizigers over de vloer en dat aantal groeit jaarlijks met 25 procent. Schiphol is al langer actief op de internationale markt, maar nog niet in China. Het bedrijf exploiteert een terminal op de luchthaven John F. Kennedy bij New York en het heeft een belang in de luchthaven van Brisbane in Australië. Ook de provincie Noord-Holland ziet grote kansen in China. Gedeputeerde Ton Hooijmaijers van Ruimtelijke ordening en Schipholzaken gaat komende week de vastgoedmarkt in de welvarende provincie Shandong (91 miljoen inwoners) verkennen. Ook overweegt hij het vastgoedcongres MIPIM Asia te bezoeken. Verder wordt gesproken over de komst van een Shandong Representative Office in Noord-Holland.

Reageer op dit artikel