nieuws

Sainsbury koopt supermarktketen Jacksons

Geen categorie

Het Britse supermarktconcern Sainsbury versterkt zijn positie in eigen land door de aankoop van de keten Jacksons Stores, die 114 winkels heeft in Yorkshire en het noorden van de Midlands.

Jacksons telt 2350 werknemers en heeft een jaaromzet van 143 miljoen pond sterling (214 miljoen euro). Voor de maandag bekendgemaakte overname is geen prijs genoemd. Sainsbury verkocht in maart zijn Amerikaanse keten Shaw’s voor 2,48 miljard dollar en liet toen al weten een deel van de opbrengst te gebruiken voor het opkopen van kleinere Britse ketens. Uitbreiding via grote nieuwe winkels aan de rand van steden is moeilijker geworden door strenge overheidsregels voor zulke bouwplannen. Ondanks aankopen verliest Sainsbury in de prijzenslag op de Britse markt terrein aan de concurrenten Tesco en Asda, een dochter van het Amerikaanse Wal-Mart. Het marktaandeel zakte de afgelopen twaalf maanden van 16,3 tot 15,5 procent.     

Reageer op dit artikel