nieuws

ruime winstdaling carrefour

Geen categorie

Het Franse concern Carrefour, de op een na grootste supermarktketen ter wereld, denkt dit jaar ongeveer duizend vestigingen te openen, waaronder honderd hypermarkten.

‘Maar de topprioriteit blijft het leiderschap op het gebied van prijzen’, aldus topman Jean-Louis Duran Duran. Het concern heeft veel last van de concurrentie van goedkope supermarkten. Het heeft vorig jaar een daling van de nettowinst moeten slikken van 15,6 procent. Het resultaat kwam uit op 1,44 miljard euro, zo maakte het concern donderdag bekend. De winstdaling is het gevolg van de slechte gang van zaken in Frankrijk zelf. De markt daar staat onder druk door grote concurrentie aan het prijzenfront. Het bedrijfsresultaat zakte met 2,9 procent tot 3,18 miljard euro. De omzet groeide wel, met 4,3 procent tot 74,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel