nieuws

Rodamco Europe en AM ontwikkelen Tsjechisch winkelcentrum

Geen categorie

Rodamco Europe en AM hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van het regionale winkelcentrum Centrum Chodov in Praag.

Het gaat om een winkelcentrum van ongeveer 57.000 m2, bestaande uit retail, leisure en restaurants. Centrum Chodov zal naast Centrum Cerny Most deel uitmaken van Rodamco Europe’s beleggingsportefeuille in Tsjechië. De geschatte ontwikkelingskosten bedragen 128 miljoen euro. De verwachte bruto jaarhuur is 12 miljoen euro. Het winkelcentrum wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2006 opgeleverd. Centrum Chodov is gesitueerd aan de zuidoostzijde van Praag in het district Praag 11, boven op een metrostation en naast de D1 snelweg van Praag naar Brno. Centrum Chodov zal in de toekomst het hart vormen van het stadsdeel. Het te realiseren winkelcentrum is voor 40 procent voorverhuurd aan bekende namen zoals Hypernova, Hennes & Mauritz, C&A, Nike en Bata. Het concept is ontwikkeld door T+T Design uit Gouda en wordt uitgevoerd door Helika design uit Praag. Landscaping, een parkachtige verblijfsomgeving ontwikkelen waarvan het winkelcentrum deel uitmaakt, is een integraal onderdeel van het project. De ontwikkeling van winkelcentra in Tsjechië past in de strategie van AM voor verdere groei in retail, met name in Zuid- en Centraal Europa. Door verouderde detailhandelsstructuren in deze landen bestaat een omvangrijke inhaalvraag naar moderne winkelcentra met vrijetijdsvoorzieningen. In maart opende AM het eerste door hem ontwikkelde winkelcentrum in Tsjechië, Olympia Plzen.

Reageer op dit artikel