nieuws

Rijken bezitten 4900 miljard dollar aan vastgoed

Geen categorie

De rijkste mensen in de wereld hebben zo’n 4900 miljard dollar (4130 miljard euro) in vastgoed geïnvesteerd.

Daarbij is de eigen woning van deze mensen niet inbegrepen. Die berekening maakte het internetbedrijf ResearchWorldwide.com op basis van het onderzoeksrapport World Wealth Report 2004 van Cap Gemini en Merril Lynch. Dat meldt het Belgische dagblad De Tijd. De 7,7 miljoen rijkste mensen van de wereld hebben elk gemiddeld 640.000 dollar (530.000 euro) in vastgoed geïnvesteerd, zonder het eigen huis mee te rekenen.In de VS werd zwaar in vastgoed geïnvesteerd in beursgenoteerde vastgoedfondsen met een fiscaalvriendelijke structuur, de zogenaamde REIT’s. Maar de directe vastgoedinvesteringen winnen daar toch aan belang. De Europese en Australische particuliere vastgoedinvesteerders tonen een duidelijke voorkeur voor directe investeringen.     

Reageer op dit artikel