nieuws

Rijk moet gemeentelasten van VEH beteugelen

Geen categorie

Het Rijk moet de stijging van de gemeentelijke tarieven aan banden leggen wanneer de afschaffing van de onroerendzaakbelasting (ozb) wordt uitgesteld.

De Vereniging Eigen Huis (VEH) drong dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer aan op deze maatregel.De afschaffing van een deel van de ozb wordt niet volgens plan in 2005 doorgevoerd, omdat het Rijk momenteel geen geld heeft om de gemeenten voor deze financiële aderlating te compenseren. Zonder ingrijpen zal de jaarlijkse stijging van gemeentelijke woonlasten als ozb, rioolrechten en afvalstoffenheffing ‘nog verder uit de hand lopen’. Naast een plafond aan de stijging van de tarieven vraagt Eigen Huis de voorgenomen afschaffing van de Zalmsnip uit te stellen.     

Reageer op dit artikel