nieuws

rabobank: woningen worden 3,5 procent duurder

Geen categorie

De Rabobank verwacht dat woningen in 2006 gemiddeld 3,5 procent duurder worden.

Niet alleen de goede macro-economische vooruitzichten en de toegenomen koopbereidheid dragen bij aan de stijging. Ook de tegenvallende nieuwbouwproductie heeft een opdrijvend effect op de prijsontwikkeling. Tegelijkertijd verslechtert de betaalbaarheid door de oplopende hypotheekrente en de stijgende woningprijzen. Dit stelt de Rabobank in zijn kwartaalbericht woningmarkt.De gemiddelde prijs van de totale koopwoningmarkt bleef in het eerste kwartaal gehandhaafd op 228.000 euro. Het aantal verkooptransacties steeg het eerste kwartaal met 15 procent tot 47.519. Het aantal gedwongen verkopen kwam op 414, een stijging van 23 procent. De Rabobank verwacht dat het aantal dwangverkopen dit jaar zijn top bereikt, om in de komende jaren weer af te nemen.

Reageer op dit artikel