nieuws

queen’s towers en parade naar global property

Geen categorie

Global Property Fund, dat wordt gemanaged door New Star Asset Management, heeft twee toonaangevende vastgoedobjecten in Nederland verworven.

De Queen’s Towers in Amsterdam (langs de A 10) en De Parade in het Stadshart Amstelveen zijn voor een bedrag van 150 miljoen euro en tegen een bruto-aanvangsrendement van 6,24 procent overgenomen van Q-Bol Holdings, een vennootschap dat eigendom is van een aantal buitenlandse private investeerders. Hypo Real Estate Bank International AG, dat deel uitmaakt van de Hypo Real Estate Group (HREG), heeft de financiering voor een bedrag van 115 miljoen euro op zich genomen.Global Property Fund is een Brits vastgoedfonds voor institutionele partijen en een selecte groep van private beleggers. Global Property Fund werd bij de transactie geadviseerd door CB Richard Ellis, die ook met het vastgoedmanagement van het fonds is belast. De vennootschap BOL, waarin de kantoorgebouwen Queen’s Towers (Amsterdam, 28.000 m2 over drie torens, alsook 371 ondergrondse parkeerplaatsen) en De Parade (Amstelveen, 16.000 m2; plus 180 ondergrondse parkeerplaatsen) zijn ondergebracht, werd in 2004 al eens verkocht voor een bedrag onder de 130 miljoen euro. BOL was toen nog eigendom van de Van Maarsen Groep en Brouwershof, de beleggingsmaatschappij van Cor van Zadelhoff.De Queen’s Towers is langjarig verhuurd aan UWV (voorheen Gak) en Mazars Paardekooper Hoffman. In De Parade zit de ABN Amro (met een huurcontract tot 2011). De huurstroom van de twee panden wordt geschat op 9 miljoen euro.

Reageer op dit artikel