nieuws

PvdA wil staatscommissie hypotheekrenteaftrek

Geen categorie

Het kabinet-Balkenende moet mensen als Bolkestein (VVD), Lubbers (CDA) en Kok (PvdA) vragen om een advies op te stellen over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek.

Dat stelt Tweede-Kamerlid Crone van de PvdA. Volgens de sociaal-democraat is dit belastingvoordeel voor huiseigenaren in de toekomst niet meer houdbaar. De PvdA pleit al tijden voor gedeeltelijke afschaffing van de maatregel. Maar coalitiepartijen CDA en VVD hebben daar geen oren naar. Zelfs een voorstel tot een breed maatschappelijk debat van GroenLinks werd afgelopen zomer nog afgeschoten. Volgens Crone is een breed maatschappelijk debat al lang gaande. Nederland werd niet alleen eerder al gewaarschuwd voor de houdbaarheid van het systeem door de organisatie voor economische samenwerking in Europa (OESO). Ook CDA-prominent Hillen had kritiek op de huidige regeling en inmiddels praten de banken en de Vereniging Eigen Huis ook over het onderwerp.     

Reageer op dit artikel