nieuws

Projectontwikkelaars vrezen bezuinigingen op gemeenten

Geen categorie

Minister Zalm kondigt in de miljoenennota aan dat hij tekorten op de rijksbegroting die worden veroorzaakt door gemeenten, wil gaan aanpakken.

Gevolg daarvan zal zijn dat gemeenten minder gronden voor de bouw van woningen kunnen aankopen. Dat leidt tot verdere stagnatie in de woningproductie en meer spanning op de woningmarkt. Dat stelt Peter Ruigrok, voorzitter van de Neprom, de belangenvereniging van professionele projectontwikkelaars.Het tekort van de overheid loopt in 2004 op tot 3,2 procent. Volgens het ministerie van Financiën is het tekort door de 3-procentgrens gegaan mede omdat informatie van de lokale overheden pas in maart van dit jaar beschikbaar was. Het blijkt dat gemeenten en provincies 0,6 procent van het negatieve saldo veroorzaken. Vooral gemeentelijke grondaankopen en het bouwrijp maken van gronden liggen hieraan ten grondslag.     

Reageer op dit artikel