nieuws

Project Nieuw Monnikenhuizen van Johan Matser wint Neprom-prijs

Geen categorie

De gemeente Arnhem en Johan Matser Projectontwikkeling uit Hilversum hebben de eerste Neprom-prijs voor locatieontwikkeling gewonnen voor het project Nieuw Monnikenhuizen.

Voor deze prijs waren vijf voltooide projectontwikkelingen genomineerd. Dat waren naast het winnende project Regenboogpark in Tilburg, (gemeente Tilburg en AM Wonen), het Hendrik Jan van Heekplein (gemeente Enschede en AM Vastgoed, ForumInvest en Prowinko Groep), de Commissaris (gemeente Venlo, Bam Vastgoed en Vesteda) en Sijtwende (gemeente Voorburg/Leidschendam, ministerie van Verkeer en Waterstaat, Volker Wessels Vastgoed en Bohemen).De eerste Neprom-prijs voor locatieontwikkeling bestaat uit een bedrag van 25.000 euro, dat samenwerkende partijen moeten besteden aan de kwaliteit van de winnende locatie. Daarnaast hebben de prijswinnaars een kunstwerk ontvangen. Ook werd gisteren op de dertigste verjaardag van de Neprom een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan het ontwikkelingsplan voor Nieuw-Crooswijk te Rotterdam (gemeente Rotterdam en de ontwikkelingscombinatie Nieuw-Crooswijk, die wordt gevormd door het Woningbedrijf Rotterdam en de ontwikkelaars Proper-Stok en Era Bouw).Op het jaarcongres van de Neprom hield verder minister Sybilla Dekker van VROM een toespraak over Ruimte voor ontwikkeling. Hierin zette zij nogmaals de uitgangspunten van de Nota Ruimte uiteen. Zij riep de ontwikkelingssector op door te gaan met het ingezette beleid van kritische maar tegelijk ook opbouwende samenwerking met de overheid.     

Reageer op dit artikel