nieuws

Professor L. Bak (75) overleden

Geen categorie

Professor dr Leen Bak is op 14 november op 75-jarige leeftijd overleden.

Bak was onder meer ruim vijftien jaar – tot 2001 – vaste columnist van Vastgoedmarkt. Hij heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van het in kaart brengen van en het verrichten van onderzoek naar de ontwikkeling van vooral detailhandelvastgoed. Midden jaren zeventig stelde hij de ‘Atlas van de distributieve verzorging van Nederland’ samen waarin gedetailleerd de voorraad winkelvastgoed in ons land in kaart werd gebracht. Hij was toen, naast hoogleraar aan de Vrije Universiteit, ook directeur van het Centraal Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. Tal van (sociaal)geografen zijn de afgelopen decennia door hem opgeleid. Zijn leeropdracht strekte zich overigens ook uit tot de verkeers- en vervoerseconomie. Leen Bak was onder meer Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Rudolf Bak, nu nog als researcher in dienst bij KFN maar vanaf 1 januari bij CB Richard Ellis werkzaam als senior researcher, is een zoon van professor Bak.    

Reageer op dit artikel