nieuws

prijs voor betaalbare starterswoning

Geen categorie

Na de provincie Utrecht komt projectontwikkelaar MAB Bouwfonds met een ontwerpprijsvraag Start Smart die de bouw van starterswoningen moet stimuleren.

Vorig jaar nodigde MAB Bouwfonds jonge ontwerpteams uit om een marktgericht woonconcept voor starters te bedenken dat gewild, efficiënt, doelmatig en betaalbaar is. Uit de inzendingen zijn vervolgens drie finalisten samengesteld en op zaterdag 25 maart wordt het winnende team bekendgemaakt.Een televisieprogramma in vijf delen – eerste aflevering zaterdagmiddag 25 februari om 16.30 uur op Nederland 1 – brengt de Start Smart-prijsvraag onder de aandacht van het grote publiek. Tot en met 19 april is het werk van de finalisten te zien in het stadhuis van Den Haag. MAB Bouwfonds en de gemeente Den Haag hebben beide de intentie om het winnende prijsvraagontwerp te realiseren. Over locatie en grondprijs lopen de onderhandelingen nog.

Reageer op dit artikel