nieuws

Pensioen detaillisten leidt tot leegstand

Geen categorie

Door de pensionering van ongeveer 1900 ondernemers in de mode-, schoenen- en sportdetailhandel komen veel panden leeg te staan.

Dat stelt de brancheorganisatie Mitex voor ondernemers in de mode-, sport- en schoenendetailhandel. Mitex vertegenwoordigt 4500 ondernemers met 13.000 winkels.Voor de vrijkomende panden zou het aanbod drie keer hoger zijn dan de vraag. Nieuwkomers en detaillisten die uitbreiden stellen volgens Mitex hogere eisen aan hun onderkomen dan de winkels die gepensioneerde detaillisten achterlaten, kunnen bieden. Jaarlijks worden 3000 panden aangeboden, waarvan 75 procent een modewinkel is. Een kwart van het aanbod wordt veroorzaakt door vergrijzing, een ander kwart door mislukte starters. Van het aanbod ligt ruim 40 procent onder de 100 m2, terwijl nieuwkomers volgens Mitex meestal een groter metrage zoeken.     

Reageer op dit artikel