nieuws

ovg en mcmahon realiseren megaontwikkeling

Geen categorie

 Projectontwikkelaar OVG gaat samenwerken met de Amerikaanse McMahon Development Group (MDG) om een megamall in Nederland te realiseren.

Andrew Roud (MDG) en Coen van Oostrom (OVG) maakten op de Mipim in Cannes bekend dat zij hiervoor een overeenkomst hebben getekend. De twee ontwikkelaars maken hierbij gebruik van de richtlijnen van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en van de rapporten Winkelen in Megaland en Bloeiende Bermen van het Ruimtelijke Planbureau. OVG en MDG zetten in op een grootschalige geclusterde thematische ontwikkeling, vergelijkbaar met het in 2005 afgeblazen NL-C, dat indertijd was gepland door MAB – nu Bouwfonds MAB – in Geldermalsen.Van Oostrom: ‘Bij de definitieve keuze voor de locatie zullen alle noodzakelijk af te wegen elementen aan de orde komen, zoals de economische effecten, de verkeers- en de stedelijkheidseffecten. Wij zijn ervan overtuigd dat de megaontwikkeling hierdoor op de juiste manier kan worden verwezenlijkt.’ Van Oostrom benadrukt dat er op dit moment nog geen locatie is aangewezen. ‘We kijken naar een aantal locaties, maar zullen daarover pas berichten als we zeker weten dat de locatie realistisch is.’ Hij sluit niet uit dat er uiteindelijk ook meer megamalls zullen worden gerealiseerd. ‘We denken nu aan een mall van 150.000 m2, maar je kunt ook besluiten voor vier kleinere te gaan.’Het van oorsprong Amerikaanse McMahon Development Group is ontwikkelaar van commercieel vastgoed en winkelcentra. Andrew Roud is bekend om zijn ervaring met en zijn goede trackrecord in innovatieve detailhandelsconcepten, zoals het Factory Outlet Centre in Roermond en Roosendaal. OVG Projectontwikkeling is in korte tijd uitgegroeid tot een van de vooraanstaande projectontwikkelaars in Nederland.

Reageer op dit artikel