nieuws

Onderzoeker wil macht corporaties breken

Geen categorie

Fusies tussen woningcorporaties moeten aan banden worden gelegd.

Dat bepleit J. Conijn van het Amsterdamse adviesbureau Rigo in het dagblad Cobouw.Volgens Conijn moet de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) regels opstellen voor fusies tussen de corporaties. Woningcorporaties hebben volgens hem de neiging buitensporig veel macht naar zich toe te trekken. Vooral in Zuidoost- en Zuidwest-Drenthe zouden zich de grootste marktverstoringen voordoen. Daar hebben de corporaties 90 procent van de markt in handen. Volgens onderzoek van Rigo in opdracht van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV), de financieel toezichthouder van de branche, neemt in een aantal regio’s de greep op de markt van een kleine groep sociale huisvesters snel toe.

Reageer op dit artikel