nieuws

onderzoek naar grondverkoop wethouder

Geen categorie

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp laat een onafhankelijk onderzoek doen naar de verkoop van een stuk grond door wethouder Piet van Adrichem (Bouwen, Economie en Mobiliteit).

Dat is donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering besloten. De lokale partij LPN beticht de wethouder onder meer van voorkennis. De VVD-wethouder kocht in 1995, toen hij nog raadslid was, een stuk grond. De gemeente wil daar nu de nieuwbouwwijk Klapwijk Noord bouwen. De benodigde grond hoopte Pijnacker-Nootdorp via voorkeursrecht te bemachtigen. Dat houdt in dat de gemeente als eerste de grond mag aankopen, pas daarna mogen particulieren naar een vaak beter betalende projectontwikkelaar. Van Adrichem maakte succesvol bezwaar tegen dit voorkeursrecht en verkocht de grond met veel winst door.

Reageer op dit artikel