nieuws

om wil paarlberg vervolgen voor oplichting

Geen categorie

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat vastgoedhandelaar en investment banker Jan-Dirk Paarlberg.

behalve voor het witwassen van geld, ook vervolgen voor valsheid in geschrifte. De advocaat van Paarlberg, Gabriël Meijers, zei gisteravond in het actualiteitenprogramma Nova dat de betrokken officier van justitie hem daarvan eerder op de dag telefonisch op de hoogte had gebracht.Paarlberg zou bij twee banken (SNS Bank en ABN Amro) een lening hebben gekregen op grond van een vals document. Ook zou de zakenman in 1998 een koffer met 8,5 miljoen gulden hebben afgeleverd bij een trustkantoor in Amstelveen, waarna het geld via een bank in Luxemburg op de rekening van een buitenlands bedrijfje van hem is gestort. Nova citeerde uit de politieverhoren waarin deze transacties aan de vastgoedhandelaar worden voorgelegd. In deze verhoren ontkent Paarlberg overigens ten zeerste deze beschuldigingen.

Reageer op dit artikel