nieuws

NS verdubbelt parkeerplaatsen bij stations

Geen categorie

De Nederlandse Spoorwegen gaan tot 2008 het aantal parkeerplaatsen bij stations verdubbelen tot 20.

00. Op de nieuwe parkeerplaatsen komt meer cameratoezicht, is de verlichting beter en krijgen NS-klanten korting.De NS hopen hierdoor meer automobilisten de trein in te krijgen. Dat heeft B. Meerstandt, commercieel directeur van de NS donderdag in Amersfoort gezegd bij de ingebruikneming van de eerste 33 verbeterde parkeerterreinen. Nu komt ongeveer 8 procent van de reizigers met de auto naar het station. De NS willen hun tevredenheid verhogen en tevens nieuwe reizigers aantrekken. De NS stellen verder dat de uitbreiding van parkeerplaatsen voor minder overlast bij de stations zorgt.De spoororganisatie werkt samen met ProRail, Q-Park en de gemeenten.     

Reageer op dit artikel