nieuws

nma geeft bam-dochter 11,1 miljoen boete

Geen categorie

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft een dochteronderneming van de BAM Groep een boete gegeven van 11,1 miljoen euro.

Het bedrijf is een van de 570 ondernemingen in de burgerlijke en utiliteitsbouw die een boete hebben gekregen wegens een overtreding van de mededingingswet.De aan BAM Nelissen van Egteren opgelegde boete is de hoogste van alle boetes. VolkerWessels-dochter Castellum Bouw heeft een boete van 3,37 miljoen euro gekregen, terwijl IBC Mestemaker Bouw twee boetes van respectievelijk 3,16 miljoen euro en 2,65 miljoen euro ontving.In totaal heeft de NMa voor bijna 70 miljoen euro aan boetes opgelegd. Volgens de NMa komen de sancties voort uit informatie die binnenkwam na de oproep van de NMa en het kabinet aan bouwondernemingen om ‘schoon schip’ te maken. Daarnaast is bewijsmateriaal uit andere bronnen vergaard.

Reageer op dit artikel