nieuws

nieuwe investering vendex in hema

Geen categorie

Winkelconcern Vendex KBB blijft de komende jaren flink investeren in de Hema.

Zo wil het concern de komende jaren ruim zestig nieuwe Hema’s openen. Dat zullen voor een deel kleinere Hema’s zijn in kleine plaatsen, met een grootte van maximaal 400 m2. Dat meldt Ronald van Zetten, directievoorzitter van de Hema, tegenover Vastgoedmarkt.Momenteel heeft de Hema 340 winkels. Moederconcern Vendex KBB wil dat aantal uitbreiden tot minimaal 400. Behalve in Nederland gaat het daarbij ook om nieuwe winkels in België en een enkele winkel in Duitsland. Met de groei is in elk geval een investering gemoeid van 25 miljoen euro. Dat bedrag zal Vendex steken in de uitbreiding van het distributiecentrum in Utrecht Lage Weide. Vanaf 2008 moet het uitgebreide centrum zo’n honderd nieuwe Hema’s extra kunnen bevoorraden. Van Zetten wil niet kwijt wat de totale investering in de winkeluitbreiding zal zijn. Ook kan hij niet zeggen welke ontwikkelaar de uitbreiding van het distributiecentrum voor zijn rekening neemt.De mini-Hema is overigens geen nieuw concept, waarmee Vendex KBB wil experimenteren, zoals het Financieele Dagblad eerder meldde, wil de Hema-voorzitter benadrukken. ‘We werken al jaren met dit concept van kleinere Hema’s. De afgelopen tien jaar hebben we tachtig kleine Hema’s geopend. Dat is dus niets nieuws onder de zon’, aldus Van Zetten.

Reageer op dit artikel