nieuws

nieuwe hoogleraar aan tu delft

Geen categorie

Hans Wamelink (1963) is per 1 april 2006 benoemd tot hoogleraar Bouwmanagement bij de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.

Wamelink gaat binnen Real Estate and Housing de kernleerstoel Bouwmanagement invullen met als leeropdracht Sturingsvraagstukken in de ontwikkelings- en realisatiefase van het bouwproces van bouwwerken. Bouwprocesinnovatie krijgt daarbij specifieke aandacht. De kernstoel integreert voorts de aspecten Architectural Design Management en Kosten-Kwaliteit op gebouwniveau in de ontwikkelings- en realisatiefase. Op 29 november houdt Wamelink zijn intreerede.Wamelink is in 1963 gepromoveerd aan de Faculteit Civiele Techniek van de TU Delft. Sinds 1988 is hij directeur van Infocus, een middelgroot bureau dat zich richt op onderzoek, advies en management in de gebouwde omgeving. Van 1994 tot 2004 is Wamelink deeltijd als post-doc en universitair docent verbonden aan de TU Eindhoven, faculteit Technologie Management.

Reageer op dit artikel