nieuws

nationaal vastgoed debat op 9 oktober

Geen categorie

Vandaag over een week, op 9 oktober, vindt weer het Nationaal Vastgoed Debat plaats, dit keer met als thema De binnenstad binnenstebuiten.

Vooraanstaande sprekers zullen hun visie geven op vernieuwing, herontwikkeling en regulering van de Nederlandse binnensteden. Dagvoorzitter is Ferry Mingelen, terwijl als sprekers zullen optreden: K. Laglas (managing director Rodamco Europe), drs. H.D. Werner, voorzitter Neprom, ir. S.G.F.C. Stroink (TCN Property Projects), dr. G.J. Klein Bluemink (directeur KPN Vastgoed & Facilities), drs. M.W.A. Maas (CEO ING Real Estate Development), C. Dunnett (managing director DunnettCraven), mr. A.L. de Haan (CEO Multi Corporation), ir. E. Arnoldussen (directeur Gemeenschappelijk Ontwikkelingsbedrijf van het Rijk) en M.A. Snijders, voorzitter NVM Bedrijfs Onroerend Goed). De vakgroep Bedrijfs Onroerend Goed van de NVM heeft de afgelopen maanden een van de grootste landelijke winkelmarktonderzoeken gehouden. Doel van het onderzoek is meer inzicht krijgen in wat winkeliers en detailhandelsbedrijven vinden van het vestigingsklimaat in de binnensteden en stadsdeelcentra van Nederland. De vakgroep Bedrijfs Onroerend Goed wil hiermee de discussie over de leefbaarheid van de steden aanzwengelen. De resultaten van het winkelmarktonderzoek bieden voldoende aanknopingspunten om op lokaal niveau het detailhandelsbeleid te verbeteren. NVM-bedrijfsmakelaars willen gemeenten en marktpartijen (zoals ontwikkelaars en beleggers), daar waar knelpunten zijn, de helpende hand bieden bij herontwikkeling van binnenstedelijk gebied. Het onderzoek heeft zich gericht op zestig grootste winkelsteden en tien stadsdeelcentra. In opdracht van de vakgroep Bedrijfs Onroerend Goed is het onderzoek uitgevoerd door Strabo. Meer dan 2000 winkeliers hebben er aan meegewerkt. Vastgoedmarkt heeft het gedetailleerde data-onderzoek gecoördineerd en had ook de supervisie van de uitgave van het onderzoeksrapport. Het debat wordt gehouden in het Beatrix Theater, Jaarbeursplein te Utrecht. Meer informatie via www.nationaalvastgoeddebat.nl.

Reageer op dit artikel