nieuws

?mogelijkheden centraal-europa onbenut’

Geen categorie

?Willen vastgoedbeleggers en vastgoedfondsen de risico’s beter spreiden, dan moet men de beleggingsscoop verbreden en aandacht besteden aan de investeringsmogelijkheden in Centraal-Europa.

Onterecht investeert men te veel in vastgoed in West Europa en de Baltische Staten. ?Dat stelt Richard de Rooy, directeur van fondsbeheerder Middle Europe Investments (MEI). Het aanbod van vastgoed is lager dan de vraag en de kwaliteit van vastgoed in Centraal-Europa is aanzienlijk verbeterd. Veel vastgoed biedt hierdoor tegenwoordig een goed exploitatierendement, meent hij. Een sterke economische groei, een verbeterde koopkracht en een stijging van de consumptieve bestedingen zijn bemoedigende indicatoren. Volgens De Rooy verloopt de varkenscyclus voor vastgoed in Centraal-Europa sneller en zijn de perioden van neergang korter. Vastgoedbeleggingen in Centraal-Europa vormen hierdoor een waardevolle aanvulling in de portefeuille van de op West-Europa georiënteerde beleggingsfondsen. De kwaliteit van veel binnenstedelijk vastgoed in landen als Roemenië, Slowakije en Bulgarije is volgens De Rooy goed. De afgelopen jaren is veel A-klasse vastgoed gebouwd rond de grote steden en rond logistieke centra op provinciaal niveau. Vastgoed in Centraal-Europa biedt volgens hem een goede mogelijkheid om de continuïteit van het portefeuillerendement te verbeteren.

Reageer op dit artikel