nieuws

mogelijk constructiefouten winkelcentrum leidsenhage

Geen categorie

In winkelcentrum Leidsenhage zijn 43 winkels gesloten omdat dinsdag een van de glazen platen uit de 300 meter lange overkapping naar beneden viel.

De glazen plaat is vermoedelijk gebroken door de hitte. Er wordt echter ook rekening gehouden met mogelijke constructiefouten. Uit een test van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Leidschendam-Voorburg bleek namelijk dat de constructie van de glasplaten is verzwakt. De afdeling heeft inmiddels beschermende netten onder de glazen overkapping van een deel van winkelcentrum Leidsenhage geplaatst. Het deel van het winkelcentrum waar de problemen zich voordoen, bestaat sinds 1998. Eigenaar van dit deel is Rodamco uit Amsterdam. Vandaag zullen alle winkels naar verwachting weer zijn geopend. Over eventuele schadeclaims is nog niets bekend.

Reageer op dit artikel