nieuws

Meer woningen gereed, minder bouwvergunningen

Geen categorie

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er ruim 21.

00 nieuwe woningen opgeleverd. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met toen zijn er tot nu wel 9 procent minder bouwvergunningen verleend. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lieten woensdag zien dat de stijging van opgeleverde woningen vooral in het eerste kwartaal tot stand kwam. In het tweede kwartaal was de stijging maar gering. Vorig jaar was een dieptepunt in de woningproductie. Toen kwamen in totaal bijna 60.000 woningen gereed, bijna 7000 minder dan in 2002 en ruim 12.000 minder dan in 2001. Het lijkt erop dat de productie dit jaar weer wat aantrekt. Het aantal verleende bouwvergunningen zegt meestal iets over de bouwproductie twee jaar later. Zo’n vergunning is de eerste stap in de ontwikkeling van een project.     

Reageer op dit artikel