nieuws

MediMax aast op Woonboulevard Apeldoorn

Geen categorie

De Duitse elektronicaketen MediMax zoekt winkellocaties in Nederland.

Als een van de eerste potentiële vestigingsplaatsen is de Woonboulevard in Apeldoorn in beeld. Dat bevestigt directeur Evert Meeuwissen. Ook concurrent Media Markt zou geïnteresseerd zijn in een plek op de Woonboulevard.Bedrijfsmakelaar Wilfred van Riggelen van Hunik & Holtrigter is door MediMax benaderd als tussenpersoon. Voor de vestiging van een elektronicawinkel op de Woonboulevard moet wel het bestemmingsplan worden gewijzigd.MediMax heeft een met dat van Media Markt vergelijkbaar assortiment, maar verkoopt dat op een kleinere winkeloppervlakte. Media Markt heeft gemiddeld een winkeloppervlak van 5000 m2 nodig, MediMax heeft voldoende aan gemiddeld 1500 m2. MediMax denkt een aandeel van 288 miljoen euro te kunnen veroveren op de Nederlandse consumentenelektronicamarkt van 7,2 miljard euro per jaar.De Woonboulevard in Apeldoorn kent volgens de regionale pers een grote leegloop, omdat de langjarige huurcontracten op het tien jaar oude meubelplein van in juni aflopen. Beheerder Zeeman Vastgoed Beheer is dan ook net als de ondernemersvereniging voorstander van verruiming van het bestemmingsplan.

Reageer op dit artikel