nieuws

MAB koop gewilde ontwikkelingssite in hartje Londen

Geen categorie

De Nederlandse ontwikkelaar MAB heeft een belangrijke eerste stap in het Verenigd Koninkrijk gezet.

MAB heeft in de City van Londen het pand 16 Coleman Street, EC2 voor het bedrag van 12 miljoen Britse pond gekocht van een Japanse belegger. Dit betekent een bruto aanvangrendement van 7,25 procent. Het pand wordt nu nog gehuurd door Slaughter & May. Het gebouw maakt deel uit van een breder plan voor een nieuwe kantoorontwikkeling. Het betreft hier niet alleen het pand in Coleman Street, maar ook het aangrenzende gebouw 35 Basinghall Street, dat eigendom is van Pillar Property. Er bestaat reeds een herontwikkelingsplan voor 35 Basinghall Street, dat ook is goedgekeurd. Pillar Property kreeg twee weken geleden toestemming voor een geheel nieuwe kantoorontwikkeling van 270.000 sfr, dat ook het aangrenzende 16 Coleman Street omvat. Vorig jaar staakte Grosvenor zijn pogingen om beide sites te kopen voor een bedrag van rond de 20 miljoen Britse pond, nadat het Duitse open-ended fonds CGI zich uit het herontwikkelingstraject had teruggetrokken. De nieuwe directeur van MAB UK, Martin Landau was in zijn vorige positie bij Development Securities betrokken bij plannen om 35 Basinghall Street te kopen.De aankoop van 16 Coleman Street volgt na het mislukken – afgelopen najaar – van de pogingen van MAB om het voormalige pand van de London Stock Exchange in Old Broad Street te kopen. DTZ heeft de verkoper van 16 Coleman Street geadviseerd.

Reageer op dit artikel