nieuws

maas: vastgoedmarkt heeft mooiste tijd gehad

Geen categorie

Vastgoedondernemer Ed Maas heeft VHS verkocht, omdat ‘vastgoed zijn mooiste tijd heeft gehad’.

De verkoop is volgens hem niet ingegeven door problemen met banken die weigerden hem te financieren of het onderzoek van justitie naar zijn vermeende handel met voorkennis in VHS-aandelen. ‘Allemaal onzin’, zo stelt Maas in een interview met het Financieele Dagblad (FD). De werkelijke reden dat Maas uit VHS is gestapt, is de vastgoedmarkt zelf. Deze nadert volgens hem zijn piek. ‘De prijzen komen onder druk als de rente stijgt en aangekondigde belastingmaatregelen ingaan.’ Wel erkent hij fouten te hebben gemaakt in de handel van VHS-aandelen. Hij had zich niet met de beurskoers van VHS moeten bemoeien, zegt hij. ‘Maar Staal (Bankiers – red.) had mij moeten waarschuwen. Ik heb er nooit een dubbeltje uitgehaald. Het was een stukje sturing van de koers, zodat VHS-beleggers geen slapeloze nachten zouden krijgen’, aldus Maas in het FD.

Reageer op dit artikel