nieuws

lipper fund award 2006 uitgereikt

Geen categorie

Het Pan European Property Equities Fund van Henderson Global Investors heeft de Lipper Fund Award 2006 gewonnen.

Het fonds is uitgeroepen tot het beste Europese vastgoedfonds over de afgelopen drie jaar. Het Henderson fonds kreeg de eerste prijs in de categorie Equity Sector Real Estate Holdings Europe. Steven de Vries, hoofd marketing en sales Henderson Benelux: ‘Naast deze Nederlandse Lipper Award heeft ons Pan European Property Equities Fund ook een aantal andere awards gewonnen, waaronder de Lipper Award Frankrijk in februari 2006 en een Belgische Morningstar Award in de categorie Sectorfondsen in januari van dit jaar.’Het Henderson Pan European Property Equities Fund heeft als doel vermogensgroei op lange termijn te realiseren door het beleggen in aandelen van vastgoedondernemingen die ten minste 75 procent van hun inkomsten genereren uit bezit, beheer en/of ontwikkeling van onroerend goed in Europa. Daarbij richt het zich voornamelijk op kantoren en winkelcentra. Het totaalrendement van het fonds over de afgelopen drie jaar kwam uit op 160,7 procent (peildatum 31 december 2006). Het rendement van de benchmark die Henderson hierbij volgt, ligt op 139,7 procent. Het fonds is in juli 1998 opgericht, Patrick Sumner is de fondsmanager.

Reageer op dit artikel